Wat is massagetherapie?

Massage werkt op vele niveaus, en het is de unieke manier waarop het de verschillende voordelen (fysiek en psychisch) combineert die passen bij het individu, waardoor het zo een veelzijdige en effectieve behandelingsmethode is. Door de wijdverbreide voordelen kan massage ook als een aanvullende behandeling met andere therapieën het herstelproces versnellen.
Lichte blessures kunnen door massage herstellen, maar een belangrijk punt is ook dat massage blessures helpt voorkomen, doordat je een betere houding en bewustwording krijgt.

 

Doordat je tijdens een massagesessie wordt uitgenodigd je bewust te worden van je gevoelens op het fysieke en op het emotionele vlak, word je meer in het hier en nu gebracht, waardoor massage een helende en therapeutische werking kan hebben.

 

De zintuiglijke invoer in het centrale zenuwstelsel beïnvloedt de algehele spanning in het lichaam. Dit verklaart waarom niet fysieke stress (emotioneel) kan leiden tot fysieke symptomen, zoals hoofdpijn, spijsverteringsproblemen en spierongemakken (RSI/CANS).
En natuurlijk omgekeerd geldt dit ook, daarom kan massage een goede invloed hebben op lichaam en geest.

 

Tijdens het masseren wordt het behandelde gebied warmer, neemt de bloeddoorstroming toe en kunnen spierspanning en pijnklachten afnemen, maar ook emotionele blokkades kunnen worden opgelost.